utorak, 27 decembar 2016 00:00

Objavljen javni poziv za umjetnike i autorske timove za predstavljanje Crne Gore na 57. Međunarodnom bijenalu savremene umjetnosti u Veneciji

U četvrtak, 29. decembra u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Dvorcu Petrovića održana je konferencija za medije posvećena aktivnostima Centra u protekloj godini, planiranim aktivnostima za 2017.godinu kao i o pripremama za crnogorsko učešće na Venecijanskom bijenalu 2017.godine. 

Prisutnima su se obratili  Dragica Milić, generalna direktorka Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo u Ministarstvu kulture; Žana Filipović, istoričarka umjetnosti i mr Nenad Šoškić, direktor Centra savremene umjetnosti Crne Gore.

Nenad Šoškić je upoznao prisutne sa aktivnostima Centra realizovanim u toku 2016.godine kao i o planiranim aktivnostima u narednoj godini.

Dragica Milić je govorila o značaju predstavljanja crnogorske likovne umjetnosti na manifestaciji Bijenale u Veneciji kao i o pripremama koje predstoje kako bi se Crna Gora kvalitetno predstavila na ovoj značajnoj smotri. Upoznala je novinare sa ovogodišnjim izborom da Centar savremene umjetnosti Crne Gore bude izvršni producent crnogorskog predstavljanja  kao i izborom Nenada Šoškića za komesara i Žane Filipović za nacionalnu selektorku.

Nakon toga prisutnima se obratila Žana Fiipović koja je govorila o temi sljedećeg Bijenala i objavljenom Javnom pozivu za prijedlog projekta predstavljanja Crne Gore na 57. Bijenalu u Veneciji.