srijeda, 01 februar 2017 00:00

Kuratorka paviljona Crne Gore na 57. Bijenalu umjetnosti u Veneciji Žana Filipović učestvovala je danas na završnom sastanku u Direkciji Bijenala

Sastanak je bio posvećen predstavljanju projekata 84 zemalja učesnica,a vodili su ga Paolo Barata, predsjednik Venecijanskog Bijenala i Kristin Masel, umjetnička direktorka ovogodišnjeg Bijenala umjetnosti.

image 0 02 05 824787c05b8893d7fb1e6ae50fbd9a95d3b63f7b51d645b08a805a328000372b VŽana Filipović je predstavila projekat Čovjek -Uomo - Human, sa kojim će Ivana Radovanović i Adin Rastoder Crnu Goru predstaviti na ovoj prestižnoj smotri savremene umjetnosti. Govoreći o projektu, Filipović je, između ostalog, istakla da koncept rada naših umjetnika u potpunosti korespondira sa ovogodišnjom temom Bijenala.

Filipović je pozvala kolege da prisustvuju otvaranju i posjete Paviljon Crne Gore koja se peti put od obnove nezavisnosti predstavlja na Bijenalu umjetnosti u Veneciji.